tiistai 7. toukokuuta 2013

Herkullinen aito suklaajäätelö

Yllätys yllätys, jälleen suklaista herkkua olen valmistanut. Halusin kokeilla miten oikean makuista ja ennenkaikkea koostumukseltaan pehmeää jäätelöä voi valmistaa kotona ilman jäätelökonetta. Löysin Suklaaunelmat-kirjasta (Parragon Books 2008) ohjeen jota muokkasin mieleiseksi.


100g tummaa suklaata
3 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
5 dl flora creme vanillaa

Pane suklaa ja maito teflonkattilaan ja kuumenna varovasti koko ajan hämmentäen, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Nosta liedeltä.

Vispaa munankeltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa kuohkeaksi. Kaada jäähtynyttä suklaamaitoa hitaasti munamassaan koko ajan pallovispilällä sekoittaen. Kaada seos huuhdeltuun kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes seos sakenee jonkin verran. Älä anna kiehua lainkaan, jottei seos juoksetu.

Anna seoksen jäähtyä (voit nopeuttaa jäähtymistä asettamalla kattilan tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä). Sekoita välillä ettei seokseen pääse muodostumaan kuorta. Vatkaa creme vanilla löysäksi vaahdoksi ja lisää sekaan suklaaseos vatkaten. Aseta jäätelömassa pakastimeen. Vatkaa jäätyvää massaa tunnin kuluttua reippaasti ja toista vielä kerran tai kaksi. Tämä estää jääkiteiden muodostumisen ja tekee jäätelöstä pehmeän. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti