maanantai 22. huhtikuuta 2013

Suklaafudgekakku banaanilla

Uusin rakkauteni suklaakakkukategoriassa. Kakku on helppo tehdä kun siinä ei tarvii vatkailla tai vaahdoltella mitään, sekoitellaan vaan. Kakku on valmiina tosi tuhtia kamaa. Tiivistä, karkkimaisen toffeemaista eli oikeanlaista fudgea. Lisäsin tähän kermavaahtoa ja banaania pintaan.





5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2tl vanilijasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl vahvaa kahvia
200g tummaa suklaata
250g voita
3dl sokeria
2kananmunaa
vuoan jauhotukseen tummaa kaakaojauhetta
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota kaakaojauheella 24cm kakkuvuoka.
Sekoita keskenään kulhossa jauhot, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri.Mittaa kattilaan rasva,kahvi,sokeri ja suklaa.Kuumenna kunnes suklaa ja rasva ovat sulaneet. Kaada suklaaseos hiljalleen kuivien aineiden joukkoon kokoajan tehokkaasti sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi munat. Kaada vuokaan ja kypsennä VESIHAUTEESSA uunissa noin 1h.
Vesihauteen saa tehtyä kätevästi syvää peltiä/ vuokaa hyödyntäen. Vuoan pohjalle laitetaan noin 2cm vettä, ja kakkuvuoka asetetaan vesihauteen päälle. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku jää kosteaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti