keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Jumbopatongit

Leipää, leipää - rapsakka kuori ja pehmeää sisältä. Kokeilin hiivataikinan hidasta kohotusta kylmässä. Eli lähtökohtana oli että halusin aamuksi tuoretta, vastapaistettua leipää, mutten halunnut herätä ennen kukonlaulua. Tein löysähkön hiivataikinan illalla ennen nukkamaan menoa jääkaappiin ja aamulla leivon taikinan kolmeksi patongiksi. Ja näin sain nukkua pidempään! En huomannut leivän maussa/koostumuksessa mitään eroa normaaliin lämpimässä kohonneeseen.



Taikina:
2.5 dl maitoa
2.5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
1-2 tl suolaa
0.5 dl oliiviöljyä
1/2 osaa vehnäjauhoja
1/2 osaa sämpyläjauhoja (lisäsin jauhomäärän näppituntumalla, ehkä n.12dl?)

Leivoin taikinasta kolme isoa patonkia, täytteiksi laitoin,
  1. juustoa
  2. juustoa ja valkosipulia
  3. mozzarellaa, tomaattia, tuoretta basillikaa ja ripauksen mustapippuria
Tein taikinan tavalliseen hiivataikinatyyliin, kohotin sen ja jaoin kolmeen osaan. Taikinapallerot sitten kaulitsin ohueksi, täytin ja rullasin patongiksi.Toisen kohotuksen jälkeen sivelin silikonisudilla vettä pintaan ja leikkasin veitsellä viiltoja päälle. Paistoin patonkeja uunissa 225 asteessa n. 25 min. Unohdin taas katsoa kellosta aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti