maanantai 27. kesäkuuta 2011

Banaani-suklaakakku

Mieheni toivoi nimipäiväkakuksi työpaikan kahvipöytään viemiseksi isoa kakkua ja tälläinen tuli. Pohjana 2x 4 munan kääretorttupohjaa (kaakaojauhella maustettua). Täytteenä monta kertaa aiemminkin hyväksi havaitsemaa suklaa-kermavaahto-sunnuntai vaniljarahkavalmistetta ja banaania. Pursotukset samaa moussea ja päällä banaania viipaleina ja appelsiinimehukiille.


Täytteen ja pursotusten mousse (tähän kakkuun meni 3x):
1 prk flora vispi vaahtona
0.5 prk sunnuntai vaniljarahkavalmiste
130g tumma suklaa sulana

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Hyvää juhannusta kaikille!

Appelsiini-omenapitko

Pullaa, pullaa! Tällä kertaa laitoin pitkon väliin appelsiinituorejuustoa ja omenaviipaleita. Slurps!

Mansikka-valkosuklaa kermakakku, gluteeniton

Rippijulhiin toivottiin mansikkaista kermakakkua ja tälläinen syntyi



Pohja:
7 munan sokerikakkupohja (jauhoina perunajauhoja ja gluteenitonta jauhoseosta)
 
Kostutus:
laktoositon maito

Täyte:
mansikkahillo
pakastemansikat

flora vispi
vaniljakreemijauhe
valkosuklaata
 
Pursotukset:
floravispi + vaniljakreemijauhe

Raparperi-mansikkajuustokakku

Kesän ensimmäisten grillijuhlien jälkiruuaksi tein raikkaan juustokakun.




Pohja:
Digestive keksejä murskana + voisulaa

Täyte:
0.5 l raparperipaloja
1 dl faniinisokeria
pari desiä vettä
vaniljasokeria

200g maustamatonta tuorejuustoa
2.5 dl flora vispi
5 dl pakastemansikoita
6 liivatetta
pakaste mansikoiden lientä

Koristeet:
250g tuoreita mansikoita viipaleina
omenapuun kukkia

Keitä raparperista ja fariinisiirapista siirappi ja mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä massa ja tee normi juustokakku. Koristele mansikoilla ja kukilla.





maanantai 13. kesäkuuta 2011

Vauvan tossut marsipaanikoriste

Ystäväni pyysi tyttövauvan ristiäiskakkuun koristetta ja tälläisen muovailin marsipaanista.