| ||||||||||||||||||||||||
Kotileipuri leipoo herkkuja omalle perheelle, ystäville ja tilauksiin. Olen kahden lapsen opiskeleva äiti. Tervetuloa mukaan!
lauantai 17. heinäkuuta 2010
Mustikkarättänä
Kesän ensimmäisistä mustikoista syntyi ihanainen mustikkarättänä. Niin helppo ja yksinkertainen ja kuitenkin niin taivaallisen makuinen vaniljajäätelön kanssa nautiskeltuna. Mustikkarättänä on erinomainen esimerkikki siitä miten yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista saa herkullista jälkiruokaa.
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Lisää mustikat. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri ja korppujauhot. Peitä mustikat lopulla taikinalla. Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä olen tottunut sanomaan tällaista mustikkakukoksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. ;) Tämä on todella hyvää! Täytyisipä tehdä joku päivä tätä.
VastaaPoista