sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Vadelma-raparperitorttu


Kirpakan makea - raikkaan pehmeä, kuvaa hyvin tätä kakkua. Torttu kannattaa valmistaa irtopohjavuokaan ja antaa tekeytyä rauhassa monta tuntia, vaikka yön yli. Itse tein kakun kiireessä mökkille viemiseksi ja tortun ulkonäkö hieman kärsi kuljetuksen aikana, kuumuudella lienee jotain tekemistä asian kanssa myös (kylmälaukusta huolimatta).

Täyte:
2 keskikokoista raparperia
1.5dl sokeria
1 prk Sunnuntain vaniljavalmiste
0.5 prk Flora visp vaahdotettuna
2 liivatetta
1 tippa punaista elintarvikeväriä/pastaväriä

Pohja:
puolikas 4 munan kakkupohja

Kostutus:
Raparperien höyrytyslientä
sokeria
1 rkl sitruunamehua

Koristeet
1/2 prk Flora vispi
1 tippa punaista elintarvikeväriä/pastaväriä
vadelmia

Hauduta/ höyrytä raparperit paloina höyrykattilassa kypsiksi ja lisää sokeri. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Jäähdytä massa ja lisää Sunnuntai Vanilja. Lisää raparperien höyrytysliemi tilkkaan sulatetut liivatteet, vaahdotettu flora vispi ja punaisen pastaväri. Laita pohja irtopohjavuokaan ja kostuta se raparperiliemellä joka on maustettu sokerilla ja sitruunamehulla. Kaada raparperimassa pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä. Koristele flora vispillä ja vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti