lauantai 17. heinäkuuta 2010

Mustikkarättänä

Kesän ensimmäisistä mustikoista syntyi ihanainen mustikkarättänä. Niin helppo ja yksinkertainen ja kuitenkin niin taivaallisen makuinen vaniljajäätelön kanssa nautiskeltuna. Mustikkarättänä on erinomainen esimerkikki siitä miten yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista saa herkullista jälkiruokaa.











250 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 l mustikoita
1/2 dl sokeria 
2 rkl   korppujauhoja






















Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Lisää mustikat. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri ja korppujauhot. Peitä mustikat lopulla taikinalla. Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

1 kommentti:

  1. Minä olen tottunut sanomaan tällaista mustikkakukoksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. ;) Tämä on todella hyvää! Täytyisipä tehdä joku päivä tätä.

    VastaaPoista