maanantai 26. heinäkuuta 2010

Juustosarvet ja suklaavaniljasarvet

Käytiin kattomassa pientä vauvaa ystävien luona ja vein juustosarvia ja suklaavaniljasarvia tarjottavaksi. Koska nää ei ole tehty perinteisellä croisant taikinalla/menetelmällä kutsun leipomuksia sarviksi vaikka aika lehtevän croisanttimaisia ne olivatkin.
Taikina:
5 dl maitoa
n. 14 dl vehnäjauhoja
2 pss kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 tl suolaa
voita taikinaan lastuina n.100g
juustosarviin Valion Kipparijuustoa ja
Valion Mustapekkajuustoa,
kananmunaa voiteluun ja pinnalle korppujauhoa

suklaavaniljasarviin 1dl sokeria
1 levy leivontasuklaata ja
1 dl vaniljakreemijauhetta ja 3dl vettä, kananmunaa voiteluun ja pinnalle suklaata koristeeksi

Tee taikina peruspullataikinan tyyliin. Jaa reilu puolet juustosarvia varten ja vajaa puolet suklaavaniljasarvia varten. Jako kannattaa tehdä ennen kun on lisännyt kaikkia jauhoja, sillä suklaavaniljasarvitaikinaan lisätään sokeri ja sen saa paremmin sekaisin löysään taikinaan.

Anna taikinoiden kohota. Sillä aikaa sulata
1 levy fazerin tummaa leivontasuklaata ja valmista
vaniljakreemiä 1dl kreemijauhetta ja 3 dl kylmää vettä. Sekoita valmis kreemi ja jäähtynyt sula suklaa keskenään ja laita pursotus pussiin. Voi sen toki annostella taikinan päälle ihan lusikallakin. :)

Kaulitse kohonnut juustosarvitaikina levyksi ja leikkaa kylmästä voista lastuja juustohöylällä. Taita taikina päällekkäin ja kaulitse uudelleen. Leikkaa sitten kolmioiksi. Laita jokaiselle kolmiolle Valion Kipparijuustoa ja Valion Mustapekkajuustoa. Rullaa sarveksi ja voitele kananmunalla. Pinnalle pikkasen korppujauhoja. Ja sama homma suklaavaniljasarvien kanssa. Tietty juustojen sijaan suklaatahna. Uunissa sopivasti 225'C n.10min. Suklaavaniljasarvet koristellaan sulalla suklaalla.2 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja! Nämä laitoin leivonta-listalleni. Linkkasinpa myös blogisi omaani, kun herkullisia oli nuo muutkin ohjeesi!

    VastaaPoista