Tätä suussa sulavaa herkkua nautimme veneessä Saimaalla helteisenä kesäpäivänä.
Täyte:
1 prk Flora vispi
1 prk Sunnuntai vaniljarahkavalmiste
200g valkosuklaata
4 liivatetta
sitruunamehua
Pohja:
puolikas 4 munan sokerikakkupohja
Kostutus:
pirkka cappuccinojauheesta tehty juoma
Koristelu
pari palaa tummaa suklaata
mansikoita
mustikoita
Laita liivatteet likoamaan. Paina rengakakkuvuoalla puolikkaaseen kakkupohjaan reikä keskelle. Vatkaa flora vispi. Sekoita vaniljarahkavalmiste ja sulatettu valkosuklaa. Lisää sitruunamehutilkkaan sulatetut liivatteet. Sekoita vatkaimella liivatteet rahkasuklaamassaan. Lisää vaahdotettu kerma varoen ettei vaahto lässähdä. Kaada massa rengaskakkuvuokaan jonka olet vuorannut kelmulla. Kostuta kakkupohja ja nosta rengasvuokaan. Painele kakkulevy tiiviisti massan päälle. Tein kakun jo edellisenä päivänä hyytymään tuorekelmulla vuoraamaani rengaskakkuvuokaan. Sitä oli tosi helppo kuljettaa ja säilyttää kylmälaukussa. Juuri ennen tarjoilua sitten kumosin kakun ja koristelin tummalla suklaalla ja täytin "kolon" tuoreilla mansikoilla ja saaresta poimimilla mustikoilla.
Vinkki. Sulatin koristelusuklaan kätevästi pienessä minigrip-pussissa auringon paahteessa veneen kannella. Leikkasin pussin kulmaan sitten pienen reijän ja koristelin kakun. Ei tarvinnut aloittaa säätämään vesihauteiden tms. kanssa veneen keittiössä. Toimii mökkiolosuhteissa hienosti myös.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti