sunnuntai 15. elokuuta 2010

Yksikätisen suklaakakku

Niinhän siinä kävi etten malttanut pitää näppejäni irti jauhopussista edes käsi paketissa, joten väänsin tälläisen kakun. Poikani 5-vuotissyntymämäpäivä kakku osa 1. Tämä kakku paranee vaan vanhetessaan. Itse leivoin kakun keskiviikko iltana ja täytin sen torstaina. Sunnuntaina nautimme viimeiset rippeet kakusta ja se oli silloin mehevimmillään.


Pohja:
300g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoa
0.5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 ml vaniljauutetta
200g tummaa suklaata sulana

Kostutus:
1-1.5dl Frezza mocca

Täyte:
1 dl kuohukermaa
4 rkl omenasosetta

Kuorrutus:
1.5 levyä Fazerin sinistä suklaata
3 palaa Pandan valkoista suklaata

Tee pohja perinteisen murokakkuohjeen mukaan. Lisää jauhoseos ja sula suklaa vuorotellen. Paistoin kakun rengasvuuanssa, jonka halkaisiaksi olin säätänyt 22 cm. Halusin korkean kakun. Uuni 175'C ja n. tunti. Halkaise pohja jäähtyneesä ja kostuta Frezzalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen omenasose. Käyttämäni sose oli aikas makeaa, joten lisää sokeria ei tarvinnut. Sulata 1 levy Fazerin sinistä ja levitä se kakulle. Laita kylmään kovettumaan. Sulata sitten toisesta levystä puolikas ja levitä se kovettuneen kakun päälle. Näin saat sileämmän ja muruvapaan kakun pinnan. Laita taas kovettumaan hetkeksi. Sulata valkosuklaa ja laita sitten pursotuspussiin (kirjoitustylla) ja kirjoita haluamasi teksti kakun päälle.

Jos kakusta haluaa tehdä vielä aromikkaamman ja sitä nauttii ainoastaan aikuiset, voi sen osan kostuksesta vaihtaa Baileys likööriin, kahvilikööriin tai aprikoosilikööriin tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti