torstai 13. tammikuuta 2011

Puolukka-kinuski-piimäkakku

Hohhoijaa! CremeVanilla on viettänyt pitkän joululoman ja jättänyt blogin päivityksen täysin unholaan... Nyt sitten lisään lomalla tekemiäni herkkuja tänne. Ja arvatkaa muistanko enää kaikki reseptejä...

No tämä kakku oli kuivakakun ja täytekakun välimuoto. Pohja on perinteinen piimäkakku joka on paistettu kakkuvuuassa. Halkaisin sen ja kostutin maidolla. Täytteen tein kermavaahdosta, kinuskista (kondensoidusta maidosta) ja pakastepuolukoista. Hyvää ja makean raikasta ja hapanta. Sopivaa aikuiseen makuun.


Pohja:
5 dl jauhoja
3 dl piimää
2 dl sokeria
1 dl voita sulatettuna
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia

Sekoita kuivat aineet. Lisää piimä ja sulatettu voi. Siirrä voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Vuoka uuniin 50 - 60 minuutiksi 200 - 175 asteeseen. 

Täyte ja kuorrute:
kostukseen maitoa
1 prk Flora vispi vaahtona
0,5 tölkkiä kinuskia kondensoidusta maidosta
pakastepuolukoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti