torstai 13. tammikuuta 2011

Kinkkuvoileipäkakku

Sain joulupukilta Ulla Svenskin kirjoittaman Juhlaleivonnaiset kirjan. Kokeilin Kullannupun kinkkukakkua pienillä muutoksilla tyttäreni 3-vuotissyntymäpäiville ja mielettömän hyvää tuli.



300g paahtoleipää (laitoin puolet vehnäpaahtoa ja puolet ruispaahtoa)

Täyte:
300g palvikinkkua
100g emmentaljuustoa
200g italianyrtit tuorejuustoa
200g kermaviiliä
2 rapsakkaa maustekurkkua
100g majoneesia
2 rkl sinappia
persijasilppua

kostutus:
lihalientä
kuorrutus ja koristelu
200g italianyrtit tuorejuustoa
palvikinkkua
jääsalaattia
miniluumutomaatteja

Kokosin kakun rengasvuokaan jonka olin säätänyt n. 24cm. Kokoa kakku suoraan tarjoiluastialle. Leikkaa leivistä reunat. Sekoita täytteen aineet. asettele leipäviipaleita vuuan pohjalle niin että pohja täyttyy. Ensin kokonaiset palat ja sitten tilkitset välit revityillä palasilla. Kostuta lihaliemellä aikas märäksi. Laita puolet täytteestä leipien päälle. Sitten toinen kerros leipiä ja loput täytteet ja päälle vielä leipiä. Muista kostuttaa päälimmäisetkin leipvät. Painele tiiviiksi ja anna vetäytyä vaikkapa yön yli. Poista rengas kakun ympäriltä. Notkista tuorejuusto ja levitä palettiveitsellä tai lastalla kakun päälle ja reunoille. Koristele kinkulla, tomaateilla ja salaatilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti