keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Raikkaat mansikka-vaniljakreemi leivokset

Suussa sulavat ja kevyehköt leivokset.




Pohja:
200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1dl vaniljakreemijauhetta
3dl kylmää vettä

Kuorrutus:
1 prk rahka
1 prk flora vispi
n. 1/2-1 dl sokeria (sillai sopivasti näppi tuntumalla)
2 liivatetta
tilkka sitruunamehua

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-15 min. 

Valmista kreemi vatkaamalla jauhetta ja vettä 5 min. Siirrä jääkaappiin tekeytymään hetkeksi. Levitä kreemi jäähtynneelle pohjalle. Laita kylmään.

Kun kreemi on jämähtänyt kunnolla pohjan päälle valmista kuorrute. Laita liivateet kylmään veteen likoamaan. Sekoita rahka ja sokeri. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvan kuumaa sitruunamehua. Lisää rahkaan hurjasti vatkaten, että menee kunnolla sekaisin Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita se rahkaseokseen. Laita rahkamassa kylmään kunnes se alkaa jo vähän jähmettyä. Levitä massa kreeminpohjan päälle. Voit kuvioida koristelastalla pinnan. Leikkaa levy 20 osaan ja pursota keskelle rahkaseoksesta kiva kiehkura. Anna tekeytyä kylmässä mielellään yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua mansikoilla tai muilla hedelmillä/marjoilla.

Lisäys. Laitoin itse vain yhden liivatteen kuorrutukseen ja se olisi saanut hieman jäykempää, siksi lisäsin toisen liivatteen. Laitoin mansikat heti leivoksiin ja yön aikana ne värjäsivät pikkuriikkisen rahkaa, siksi kannattaa jättää koristelu juuri ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Ihanaisia leivonnaisia!! Onko sulla joku koristelujuttu, millä olet nuo kuviot saanut aikaiseksi? Kyllä kelpaisi maistella!

    Terv Heidi Imatralta =D

    VastaaPoista
  2. Moi Heidi! Vetelin raitoja leivonnaisten pintaan sellaisella rautakaupasta ostamallani "laastiraapalla". Vastaavia ihan oikeita kakkujen koristeluun tarkoitettuja saa parilla eurolla leivontatarvikekaupoista/nettikaupoista.

    VastaaPoista
  3. Oih, näitä on ihan pakko kokeilla joskus! Taitaa vain jäädä ensi kesään, kun taas saa tuoreita mansikoita :)
    Kaunis koristelu!

    VastaaPoista