maanantai 16. toukokuuta 2011

Vadelmakääretorttu

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjuhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta


Täyte:
pakastevadelmia rasiallinen
1/2 prk flora vispi
1/2 prk sunnuntai vaniljarahkavalmiste
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria oman maun mukaan



Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Mittaa jauhot ja leivinjauhe pieneen astiaan. Riko munat yksitellen toiseen kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja kääntele taikinaa samalla varovasti kaapimella. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskiosassa 7-9 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, johon on ripotettu sokeria. Irrota paistopaperi.

Valmista täyte vatkaamalla floravispi ja sekoittamalla siihen rahkavalmiste ja sokerit. Sävytä seosta pakastevadelmien mehulla vaaleanpunaiseksi. Ota osa seoksesta toiseen kippoon kuorrutusta varten. Sekoita loppuseokseen vadelmat. Jätä muutamia kauniita vadelmia koristeeksi. Tarkista täytteen maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä täyte kääretorttulevylle ja rullaa. Anna kostua ja tiivistyä muutama tunti jääkaapissa ja koridtele juuri ennen tarjoilua lopulla kermarahkaseoksella ja vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti