keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Banaani-rahka-kermakakku

Pääsiäisen mökkiviemiseksi tein tämän kakun. Se ei oikeastaan ole edes täytekakku, vaikka toki siltä näyttääkin. Suu huomaa eron. Eli pohja on kuivakakkumainen murotaikina, jossa on vaniljarahkaa. Välissä rahka-vaniljakreemi-kermavaahto täytettä ja päällä banaania. Raikkauden tähän kakkuun toi täytteen sitruunamehu ja appelsiinimehu sekä banaanien päälle laitettu appelsiinimehukiille.Kiille estää myös banaanin ikävän tummumisen ja antaa kirkkaan keväisen värin hailakalle banskulle ilman keinotekoisia väriaineita. Aikaisemmat kokemukseni banaanista leivonnassa ovat olleet turhan äitelän makeita ja löllöjä, mutta nyt lopputulos oli tosiaankin raikas ja napakka.

Pohja:
200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 prk sunnuntaivaniljarahkavalmiste
4 dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
vaniljakreemi:
1dl vaniljakreemijauhetta
3dl kylmää vettä

1 prk maitorahkaa (pari tuntia valutin suodatinpussissa kahvisuodattimessa)
1 prk flora vispi vaahtona
3 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
0.5 dl appelsiinimehua
(vähän sokeria oman maun mukaan )

Kostutus:
appelsiinimehua

Koristelu:
2-3 banaania (vinoksi viipaleiksi leikattuna)
1 dl appelsiinimehua
0.5 dl hyytelösokeria
flora vispiä vaahtona pursotuksiin

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen rahkan kanssa. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30-40 min. Pohja meinasi tummua liikaa päältä ja jäädä raaaksi keskeltä. Itse otin kakun uunista kun pinta oli mukavan ruskea. Halkaisin kakun ja paistoin molempia puoliskoja vähän aikaa lisää. 

Valmista kreemi vatkaamalla jauhetta ja vettä 5 min. Siirrä jääkaappiin tekeytymään hetkeksi. Sekoita valutettu rahka vaniljakreemiin. Sulata lionneet ja pehmentyneet liivatteet kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita liivateliemi tasaisesti rahkakreemiseokseen ja nostele vaahdotettu flora vispi varovasti sekaan. Mausta vielä sitruunamehutilkalla ja maista tarvitseeko lisätä sokeria. Kostuta pohjan puoliskoja appelsiinimehulla. Huomaa ettei kostutusta tarvitse niin paljon kuin sokerikakkupohjakakuissa, koska pohjassa on rasvaa antamassa kosteutta. Kokoa kakku rengasvuokaan, täyte väliin. Sivele täytettä vähän kakun pintaan. Kun kakku on tekeytynyt muutaman tunnin jääkaapissa, tee kakun kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja leikkaa banaanit. Asettele vinosti leikatut viipaleet limittäin aloittaen ulkoa päin. Sivele sikikonisudilla haaleaksi jäähtynyttä kiillettä banaanien päälle ja aseta kylmään jähmettymään. Poista rengasvuoka täytteen jähmetyttyä ja kostele flora vispi pursotuksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti