lauantai 26. helmikuuta 2011

Supersuklaisen rapsakat muffinit

Nämä on niin ihania muffineita!
Alkuperäinen ohjeen löysin Amerikan herkut- nimisestä kirjasta (kirj.Parker& Parker& Giardino), jota muokkasin mieleisekseni. En ollut ennen tehnyt muffineita, joissa käytetään margariinin/voin sijasta ruokaöljyä. Taikina on paljon vaivattomampi tehdä kun ei tarvitse vaahdottaa rasvaa ja taikinan voi tehdä kokonaan puuhaarukalla ja kuitenkin koostumus on saman tyylinen kiinteä. Sokerikakkutaikina tyyliset taikinat, joihin lisätään margariini sulana ovat mielestäni liian höttösiä (tosi tieteellinen termi). Tuhti ja korkea muffinin olla pitää! Ja mielellään supersuklainen :) Innostuikin sitten tekemään näitä herkkuja kaksi kertaa ja koristelemaan kahdella tyylillä.


12 kpl
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1.5 tl leivinjauhetta
50 g valkosuklaata
50 g maitosuklaata
50 g tummaasuklaata
0.5 tl suolaa
2 dl maitoa (tai vähän alle)
3/4 dl ruokaöljyä
1 muna

Koristeluun suklaata

Tehdään pikataikina tyyliin. Uuni lämpenemään 200'C. Käytä isoja amerikan muffinivuokia tai silikonimuffinivuokia. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään. Tykkään itse että suklaa on sellaista isoa mursketta eli pilkon suklaan kokkiveitsellä leikkuulaudalla, en raasta suklaata raastimella. Sekoita kylmä maito, öljy ja muna toisessa kulhossa. Ei tarvitse vatkata tai vaahdotella vaan sekoittaa tasaiseksi. Lisää maitoseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Vältä vatkaamasta liikaa. Täytä vuoat 2/3 täyteen ja paista uunissa 20-25 min. Kumoa hieman jäähtyneet muffinit ja koristele suklaalla. Ohjeen voi tehdä pelkästään yhtä suklaalajia käyttäen tai korvaamalla osan rusinoilla tms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti