maanantai 29. marraskuuta 2010

Suklaa-Cappuccinokreemitäytekakku osa 2

Tein hyväksi havaitun suklaa-cappuccinokreemikakun uudestaan, tällä kertaa rengasvuokaan (halkaisia 22cm). Ja ohjeenkin sain näpyteltyä.






Pohja:
300g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoa
0.5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta

Kostutus:
1 plo Frezza mocca kahvijuoma

Täyte:
1 prk flora vispi vaahtona
1 prk Sunnuntai vanilja rahkavalmiste
200g tummaa suklaata sulana
0.5 dl sokeria
4 liivatetta
0.5 dl kuumaa vahvaa kahvia

Koristelut:
0.5 levy fazer sininen
70 g voita
2dl tomusokeria
0.5 annospussia cappuccinojuomajauhetta (pirkka)
1 rkl vettä

Suklaakoristeita
valkosuklaata ja tummaa suklaata rouheena


Laita uuni lämpenemään 175’C. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. (voit käyttää myös rengasvuokaa, jota ei tarvitse voidella) Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen. Paista uunissa kypsäksi (uunista riippuen n.50-60 min).

Täytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Notkista sunnuntai vaniljavalmiste ja vatkaa sokeri joukkoon. Lisää jäähtynyt suklaa sula. Sulata liivatteet kuumaan kahviin. Lisää vatkaten suklaamassaan. Vatkaa flora vispi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää suklaamassaan sekoittaen.

Halkaise pohja kolmeen osaan ja kostuta frezza moccalla. Kokoa kakku rengasvuokaan tai irtopohjavuokaan. Täytettä kahteen väliin. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Irroita rengas ja sulata fazerin sininen. Levitä se veitsellä kakun pinnalle.
Valmista cappuccinokreemi. Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää tomusokeri ja cappuccinojauhe vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä kreemi veitsellä kakun reunoille. Koristele suklaalastuilla, suklaarouheella.

3 kommenttia: