lauantai 22. tammikuuta 2011

Sydän röyhelökermakakku

Uusia vaihto-opiskelijoita saapui yliopistolle ja tein heille tervetuloa-kakun.




5 munan sokerikakkupohja (kaksi taikinaa 2 munan ja 3 munan, koska vuoka on niin matala). Väleihin laitoin jo monesti hyväksi havaitun kerma-vaniljarahka + mansikkavadelmahillo yhdistelmän ja lisäksi banaania ohuina viipaleina. Kostutus maidolla ja pursotukset flora vispi+ 1rkl vaniljakreemijauhe. Koristeena kakun päällä oli fazerin sinistä.

lauantai 15. tammikuuta 2011

Kolmen suklaan kakku

Miulta pyydettiin tekemään juhliin runsaan suklaista kakkua suklaakoristein ja todella supersuklainen kakkuhan siitä tulikin.


Pohja:
6 munan sokerikakku kaakaojauheella neljäksi levyksi halkaistuna

Kostutus:
laktoositon maito

Täytteet:  Kinuskikissan ohjeen mukaan Alkuperäinen ohje on mielestäni aikas runsas, joten kaikkia täytteitä jäi yli puolikas ohje olisi riittänyt, no jäipä perheelle ja itselle herkuteltavaa ;)
1. valkosuklaatäyte
2. maitosuklaatäyte pätkismurskalla
3. tummasuklaatäyte

Kuorrutus:
maitosuklaatäytettä

Koristeet:
suklaita joita jäi yli täytteistä

torstai 13. tammikuuta 2011

Pikkuprinsessan Hello Kitty-kakku

Tyttäreni on toivonut jo melkein vuoden ajan omiin 3-vuotisjuhliin Hello Kitty kakkua. En halunnut kuorruttaa kakkua marsipaanilla tai sokerimassalla kokonaan joten päädyin kakkukuvaan. Kakun tekemisen jälkeen päätin etten enää koskaan päädy kakkukuvaan. Mikä murheenkryyni!! Kuva halkeili kakun päällä ja mustekin alkoi leviämään! Perk**! No joka tapauksessa itse kakku oli täydellisen makuista, joten se kompensoi tuon kakkukuvafiaskon. Kakusta riittää n.35 henkilölle.



Pohja:
12 munan sokerikakku

Kostutus:
Valion vadelmakeitto vedellä laimennettuna

Täyte:
2 prk vaniljarahkaa
2 prk flora vispi
mansikkavadelmahilloa

Koristelu:
2 prk flora vispi
2 rkl vaniljakreemijauhe
tippa punaista pastaväriä
marsipaaniruusut
kakkukuva

Kinkkuvoileipäkakku

Sain joulupukilta Ulla Svenskin kirjoittaman Juhlaleivonnaiset kirjan. Kokeilin Kullannupun kinkkukakkua pienillä muutoksilla tyttäreni 3-vuotissyntymäpäiville ja mielettömän hyvää tuli.



300g paahtoleipää (laitoin puolet vehnäpaahtoa ja puolet ruispaahtoa)

Täyte:
300g palvikinkkua
100g emmentaljuustoa
200g italianyrtit tuorejuustoa
200g kermaviiliä
2 rapsakkaa maustekurkkua
100g majoneesia
2 rkl sinappia
persijasilppua

kostutus:
lihalientä
kuorrutus ja koristelu
200g italianyrtit tuorejuustoa
palvikinkkua
jääsalaattia
miniluumutomaatteja

Kokosin kakun rengasvuokaan jonka olin säätänyt n. 24cm. Kokoa kakku suoraan tarjoiluastialle. Leikkaa leivistä reunat. Sekoita täytteen aineet. asettele leipäviipaleita vuuan pohjalle niin että pohja täyttyy. Ensin kokonaiset palat ja sitten tilkitset välit revityillä palasilla. Kostuta lihaliemellä aikas märäksi. Laita puolet täytteestä leipien päälle. Sitten toinen kerros leipiä ja loput täytteet ja päälle vielä leipiä. Muista kostuttaa päälimmäisetkin leipvät. Painele tiiviiksi ja anna vetäytyä vaikkapa yön yli. Poista rengas kakun ympäriltä. Notkista tuorejuusto ja levitä palettiveitsellä tai lastalla kakun päälle ja reunoille. Koristele kinkulla, tomaateilla ja salaatilla.

Mustikka-rahkapiirakka

Pellillinen pullataikinapohjaista mustikka-rahkapiirakkaa ollos hyvä! Ja hyväähän se oli =)

35-vuotishääpäiväkakku

Appivanhemmille tein elämäni ensimmäisen kerroskakun heidän hääpäivänsä kunniaksi. Kakku oli hyvää joskin miusta liian makeaa. Kuorrutus oli liian kellertävää jostain syystä ja näytti ihan voikreemiltä vaikka valkosuklaata olikin. Pohjina 3 munan ja 6 munan tavalliset sokerikakkupohjat. Välissä vaniljarahkaa, kermavaahtoa ja mansikkavadelmahilloa. Kostutus maidolla ja vaniljasokerilla ja kuorrutus valkosuklaata ja ranskankermaa. Koristeena ranskalaisia pastilleja ja punaisia helmiä. Numeropursotus punaisella pastavärillä sävytettyä valkosuklaata.

Puolukka-kinuski-piimäkakku

Hohhoijaa! CremeVanilla on viettänyt pitkän joululoman ja jättänyt blogin päivityksen täysin unholaan... Nyt sitten lisään lomalla tekemiäni herkkuja tänne. Ja arvatkaa muistanko enää kaikki reseptejä...

No tämä kakku oli kuivakakun ja täytekakun välimuoto. Pohja on perinteinen piimäkakku joka on paistettu kakkuvuuassa. Halkaisin sen ja kostutin maidolla. Täytteen tein kermavaahdosta, kinuskista (kondensoidusta maidosta) ja pakastepuolukoista. Hyvää ja makean raikasta ja hapanta. Sopivaa aikuiseen makuun.


Pohja:
5 dl jauhoja
3 dl piimää
2 dl sokeria
1 dl voita sulatettuna
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia

Sekoita kuivat aineet. Lisää piimä ja sulatettu voi. Siirrä voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Vuoka uuniin 50 - 60 minuutiksi 200 - 175 asteeseen. 

Täyte ja kuorrute:
kostukseen maitoa
1 prk Flora vispi vaahtona
0,5 tölkkiä kinuskia kondensoidusta maidosta
pakastepuolukoita