maanantai 29. marraskuuta 2010

Suklaa-Cappuccinokreemitäytekakku osa 2

Tein hyväksi havaitun suklaa-cappuccinokreemikakun uudestaan, tällä kertaa rengasvuokaan (halkaisia 22cm). Ja ohjeenkin sain näpyteltyä.






Pohja:
300g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoa
0.5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta

Kostutus:
1 plo Frezza mocca kahvijuoma

Täyte:
1 prk flora vispi vaahtona
1 prk Sunnuntai vanilja rahkavalmiste
200g tummaa suklaata sulana
0.5 dl sokeria
4 liivatetta
0.5 dl kuumaa vahvaa kahvia

Koristelut:
0.5 levy fazer sininen
70 g voita
2dl tomusokeria
0.5 annospussia cappuccinojuomajauhetta (pirkka)
1 rkl vettä

Suklaakoristeita
valkosuklaata ja tummaa suklaata rouheena


Laita uuni lämpenemään 175’C. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. (voit käyttää myös rengasvuokaa, jota ei tarvitse voidella) Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen. Paista uunissa kypsäksi (uunista riippuen n.50-60 min).

Täytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Notkista sunnuntai vaniljavalmiste ja vatkaa sokeri joukkoon. Lisää jäähtynyt suklaa sula. Sulata liivatteet kuumaan kahviin. Lisää vatkaten suklaamassaan. Vatkaa flora vispi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää suklaamassaan sekoittaen.

Halkaise pohja kolmeen osaan ja kostuta frezza moccalla. Kokoa kakku rengasvuokaan tai irtopohjavuokaan. Täytettä kahteen väliin. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Irroita rengas ja sulata fazerin sininen. Levitä se veitsellä kakun pinnalle.
Valmista cappuccinokreemi. Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää tomusokeri ja cappuccinojauhe vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä kreemi veitsellä kakun reunoille. Koristele suklaalastuilla, suklaarouheella.

Aapon suklainen synttärikakku

Kummipojan synttäreille oli toivottu isoa kakkua jossa olisi numero 1 näyttävästi koristeena. Kakussa oli 3 kakkulevyä (12 munaa yhteensä). Toisessa välissä diplomaattikreemiä ja pätkismurskaa ja toisessa suklaamoussea. Kuorrutus fazerin sininen+ranskankerma ja pursotukset flora vispiä ja vaniljakreemijauhetta. Ykkönen ja kirjoitus on kahvikreemiä.

Hapankorppurullat

Isänpäivänä pöydässä oli kalatäytteisiä hapankorppurullia. Helppoja tehdä. Kostutetaan vain hapankorput ja levitetään tahna korpulle ja sitten vaan rullaati rullaa. Näissä miulla oli täytteenä tonnikalaa, rahkaa, salaattia, suolaa, tilliä ja pippuria.

maanantai 15. marraskuuta 2010

Isänpäivän herkkukakku

Valkosuklaata, kinuskia ja kaakao-kahvikakkua - siitä on tämä reilun kokoinen isänpäivän herkkukakku tehty. Ohje on muuten gluteeniton.





Pohja:
2 munaa
0.75 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
0.5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
2 prk flora vispi vaahtona
200g maustamaton tuorejuusto hyla
1 prk ranskankerma hyla
1.5 levyä pandan valkoista suklaata
6 liivatetta
2 tl sitruunamehutiivistettä
tilkka kiehuvaa vettä

Kostutus:
maitokahvia

Pohjan päälle ennen juustokermamassaa:
2/3 tölkkiä kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (tämän voi jättää pois, alkoi nimittäin valumaan ikävästi rengasvuoan poistamisen jälkeen!)

Koristeluun tummaa suklaata 5 palaa. Koristeluihin idean sain Kinuskikissalta (http://www.kinuskikissa.fi/isanpaivan-suklaa-kinuskiyllatys/)

Iso satsi mokkapaloja

Mieleni mun tekevi - mokkapaloja! Halusin kunnon tuhdit palat enkä mitään pliiruja lätysköjä, joten tein perustaikinan puolitoista kertaisena. Reunallinen uunipelti tästä ohjeestä sitten tuli.


Pohja:
6 munaa
4.5 dl sokeria
225g margariinia
3 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
7.5 dl vehnäjauhoa

Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua margariinia
4 rkl vahvaa kahvia

nomparelleja

Sekoita kuivat aineet omassa kipossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Paista uunissa reunallisella uunipellillä leivinpaperin päällä 200'C n. 20 min.

Sekoita kattilassa kuorrutuksen aineet. Lisää viimeisenä kahvi, jotta voit säätää kuorrutuksen paksuuden sopivaksi. Levitä vielä lämpimän pohjan päälle (kuorrutus leviää paremmin lämpimälle pohjalle kuin kylmälle, jos pohja on liian kuuma kuorrutus valuu sen läpi). Koristele nomparelleillä, strösseleillä tai kookoshiutaleilla heti kuorrutuksen levittämisen jälkeen.

Paksu espanjalainen kaakao

Ihanan herkullisen suklaista kaakaota/kiisseliä


3 annosta

5 dl maitoa
125 g suklaata
2 rkl maizenaa
sokeria sillai mukavasti
koristeluun kermavaahtoa

Mittaa suklaa ja puolet maidosta kattilaan. Lämmitä kunnes suklaa on sulanut. Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja loput maidosta. Kaada seos suklaamaidon joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes seos sakenee (3-5 min). Tsekkaa maku ja lissä sokeria jos tarvitsee. Koristele kermavaahdolla.

maanantai 1. marraskuuta 2010

Joulupiparit

Ensimmäiset tämän kauden piparit on paistettu - joulu saa tulla! Näitä koristelin lahjaksi saamillani koristelugeeleillä. Kivoja tuli.

Ps. Myönnän että en tehnyt taikinaa itse vaan kurottauduin kaupan pakastealtaalla... Lupaan kokeilla oman taikinan tekemistä ennen joulua!


Iso persikkatorttu



Pohja:
250g margariinia
250g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl sokeria

Täyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä
tölkki persikoita viipaleina

Koristelu
4 palaa valkosuklaata